Varför misslyckas företag o fastighetsägare att anlita ett bra städbolag?

Ja varför ska det vara så svårt att få tag på en bra städfirma?

För någon vecka sen blev jag uppringd av chefen för ett mindre familjeägt fastighetsbolag och i samtalet sa hon att de säkert haft, något överdrivet, 10 städfirmor på lika många år!!

Detta kostar väldigt mycket pengar tid och ansträngning alldeles i onödan. Under mina år i branschen har jag sett att problem som dessa i första hand beror på två orsaker. (#2 i nästa post)

1/ Den som gör offertunderlaget och kravscpecifikationen har bristande kunskaper i städteknik, metodik, material mm. Detta gäller även branschmänniskor som jobbar professionellt med fastighetsförvaltning och offentlig upphandling.
Men ”städa kan väl alla?”
JA ett vardagsrum där hemma klarar säkert 90 % att städa på ett någorlunda bra sätt. MEN, professionell lokalvård handlar om att kunna städa snabbt, bra och ergonomiskt. Man behöver kunna läsa och förstå ganska komplicerade städinstruktioner på många objekt.

I underlaget där städfirmorna ska lämna priser och andra uppgifter saknas ALLTID de viktigaste nyckeltalen för att man som kund ska kunna göra en rättvisande bedömning av vilket bolag som är mest ekonomiskt fördelaktigt. Bilden visar gruskorn på trappsteg av marmor som skulle vara nystädade. 

Läs mer i övrig info på denna webbsida om hur vi kan hjälpa er med er upphandling och kvalitetssäkring.

#städning #trappstädning #lokalvård #städfirma #städbolag

Bilden visar ”nystädad” marmotrappa i ett trapphus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *